ny student

Grattis till dig som blivit antagen till Mälardalens universitet, och hjärtligt välkommen till Mälardalens Studentkår!
På denna sida återfinns all information som kan behövas för att förbereda dig på ditt liv som student.

Mälardalens Studentkår är studenterna på MDU:s fackförbund, och som student på MDU har du rätt till att utöva studentinflytande genom Mälardalens Studentkår.

Som student på universitet är du inte längre bara mottagare av kunskap, du är inte bara passagerare på en utbildningsresa. Du är en av huvudpersonerna som kan göra skillnad. Din röst är viktig och dina idéer är betydelsefulla.

Studentinflytande handlar om att vi studenter får vara med och påverka våra egna utbildningar. Det handlar om att vi får ta del i beslutsprocesser som rör våra utbildningar och våra studiemiljöer. Det handlar om att vi får vara med och forma den framtid vi vill ha.

Genom studentinflytande kan vi förändra våra utbildningar till något ännu större. Vi kan bidra med nya perspektiv, innovativa idéer och kreativa lösningar. Vi kan göra våra utbildningar mer meningsfulla, roliga och relevanta för våra egna intressen och drömmar.

Din framtid ligger i dina händer. Genom att du som student tar initiativ och är delaktiga i din utbildning kan du forma den utbildning du drömmer om.

Ditt studentinflytande handlar inte bara om dig själv, det handlar även om dina medstudenter och kommande generationer. Genom att vi studenter engagerar oss och tar ansvar för våra utbildningar banar vi väg för bättre utbildningar för alla. Vi blir förebilder och inspirationskällor för andra att också ta plats och göra sina röster hörda.

Vi studenter är inte för unga eller för oerfarna för att påverka. Vi har kunskap, vi har tankar, vi har drömmar.
Vi har förmågan att förändra världen genom att förändra våra utbildningar.

Bli medlem hos oss och påverka din framtid!

Att-göra-lista för nya studenter

1. Bli student
Följ MDU:s att-göra-lista för att göra dig redo för dina studier!

2. Lär dig om studentinflytande
Text.

3. Bli medlem i Mälardalens Studentkår
Bli medlem i studentkåren för att ge oss studenter bästa möjlighet att forma våra framtider. På studentkåren utövar vi studentinflytande, etablerar kontakter med näringsliv och ser till att våra studiesociala liv är aktiva. Bli medlem nu!

4. Var med på The Welcoming

The Welcoming - small

The Welcoming är ett event vid terminsstart för alla studenter på MDU, nya som gamla! Här blandas festivalkänsla med matstationer och roliga och bra inslag på scen. Inne på campus kommer det pågå en mässa där du kan träffa både företag och olika delar av MDU. Alla utställare är där för att de har nånting att erbjuda dig som student.

5. Delta i Rookieperioden
Under rookieperioden finns det något för alla: Fester, sittningar, tävlingar, pubrundor, film- och spelkvällar, karaoke och brännboll är bara några exempel!

Var med på rookieperioden och skapa oförglömliga minnen!
Vid några av aktiviteterna kan avgifter för deltagande tas, men självklart får du som medlem alltid rabatterade priser!