Hoppa till innehåll

Föreningar i Eskilstuna

Bokning av rum för programföreningar

För bokning av rum kontaka eventansvarig på Teams eller e-mail till event@mdsu.se

Äskning

Här hittar du regler för äskning: Äskningspolicy

Maskotregler

Vad är det som gäller vid hantering av maskotar? Hitta alla svar här

Lärarprogrammen i Eskilstuna

ALF

ALF står för Alla Lärarstudenters Förening. Alla lärarprogrammen är samlade i en gemensam förening, däribland Förskollärarprogrammet, Grundlärarprogrammet F-3, Grundlärarprogrammet 4-6 och Ämneslärarprogrammen på MDU. De tar även hand om dem som läser kompletterande pedagogiska utbildningar (KPU). ALF finns både i Eskilstuna och Västerås, men de ansvarar för separata studieorter.

ALF har bruna ovvar (50 nyanser av brunt), babyblåa tröjor och har rymdvarelsen Alf som maskot. Maskoten Alf är nykterist och får inte dricka någon alkohol.

Kontaktuppgifter
Styrelsen: alfmdh@live.com
Frågor: fragortillalf@gmail.com
   

Beteendevetenskapliga programmet i Eskilstuna

Beware

Kontaktuppgifter
E-post: beware.styrelse@gmail.com
     

Sportförening för studenter

ELSA

Kontaktuppgifter
E-post: info.elsaif@gmail.com
 

Ekonomistudenter i Eskilstuna

Esekon

Kontaktuppgifter
E-post: marknadsforing@esekon.se
        

Informationsdesign

iDesign

iDesign är programföreningen för Informationsdesign. Föreningen består av fyra olika inriktningar: Rumslig Gestaltning, Informativ Illustration, Textdesign och Interaktionsdesign.

Kontaktuppgifter
E-post: idesignordforande@gmail.com
 

Innovationsprogrammet

Innovare

Kontaktuppgifter

Morsans Välkomstbrev till nya studenter
Socionomprogrammet i Eskilstuna

Morsan

Morsan är programföreningen för socionomprogrammet på Mälardalens Universitet i Eskilstuna. Det är vi som har rosa overaller på oss och bär med oss grisen Nasse som maskot. Namnet Morsan kommer från den tid då socionomprogrammet hade inriktningen “Missbruk, Ohälsa och Rehabilitering”.

Att vara medlem i Morsan innebär att du som student regelbundet bjuds in till att ta del av samarbeten och aktiviteter som vi anordnar. Dessa kan vara exempelvis pluggkvällar, ovvepimp och föreläsningar i samarbete med yrkesverksamma, framtida arbetsgivare eller olika intresseorganisationer inom området för socialt arbete. Utöver detta bidrar du även till att vi kan skapa roliga rookieperioder för våra nya elever – både ekonomiskt men även genom att kanske ansöka om att vara med i vår härliga faddertrupp? Medlemskapet kostar 100kr för hela din studietid och främjar studentlivet för både dig själv och andra.

Kul att du hittat hit,
häng määää!

Kontaktuppgifter
E-post: socionomprogrammet@gmail.com
    

Ingenjörsprogrammen i Eskilstuna & Tillämpad AI

Mälardalens ingenjörer

Mälardalens ingenjörer (MI) är en ideell förening som representerar studenterna på civil och högskoleingenjörsprogrammen på Mälardalens universitet i Eskilstuna. Programmen är

  • Civilingenjör – industriell ekonomi
  • Civilingenjör – produktion och produktdesign
  • Högskoleingenjör – innovation och produktdesign
  • Högskoleingenjör – innovation, produktion och logistik
  • Kandidatprogrammet i tillämpad AI

Kontaktuppgifter
E-post: info@malardalensingenjorer.se
       

Eventförening för studenter

Sexmästeriet

Sexmästeriet är föreningen på Mälardalens universitet i Eskilstuna som fixar fester och andra roliga evenemang för dig som är student på skolan.

Delen sex i ordet sexmästeri har sitt ursprung i ”sexa”, som betyder fest, precis som i svensexa. Det vill säga en förening som anordnar fester för alla programföreningar på Mälardalens universitet.

Kontaktuppgifter
E-post: sexetmdh@gmail.com
   

VIPS Välkomstbrev till nya studenter HT-2024
Sjuksköterskeprogrammet i Eskilstuna

VIPS

VIPS Eskilstuna är programföreningen för sjuksköterskestudenter och studenter som läser vidareutbildningar kopplat till sjuksköterskeprogrammet vid Mälardalens universitet i Eskilstuna.

VIPS Eskilstunas styrelse jobbar mot såväl studentkåren som branschen för att driva frågor gällande studiemiljö, kvalitén på utbildningen och dess utformning. Detta gör vi för att ge våra studenter den bästa möjliga utbildningen och efterfrågar därför våra studenters upplevelse av utbildningen.

VIPS Eskilstuna arbetar även med att anordna diverse sociala evenemang, inte sällan tillsammans med skolans andra föreningar. Att delta på dessa event bidrar till ökad kamratskap och ett händelserikt studentliv. Våra VIPS:are är under de flesta events lättast att känna igen på sina röda overaller med vita knän.

VIPS Eskilstuna deltar även i rookieperioden som är en introduktion till sjuksköterskeprogrammet och livet på universitetet. Rookieperioden är en chans till att lära känna sina klasskamrater, få tips inför utbildningen från äldre studenter och  lära känna sin nya studentstad under diverse evenemang.

Till VIPS Eskilstuna är alla sjuksköterskestudenter välkomna, både som deltagare på våra events och för att engagera sig i styrelsen och som fadder. Så tveka inte att höra av er till oss om du vill vara en del av vårt arbete för en kvalitativ utbildning kombinerat med ett roligt och värdefullt studentliv. Vi kan nås både via mail och sociala medier. Kanske är du vår nya programrådsrepresentant eller vår nya generalfadder som ansvarar för att ge nya studenter den positiva upplevelsen av VIPS Eskilstuna som vi hoppas kunna ge dig?

Inför varje terminsstart på sjuksköterskeprogrammets grundutbildning startas alltid en ny klassgrupp på facebook för nya studenter av ansvariga generaler.

Kontaktuppgifter
E-post: vipsetuna@gmail.com