Hoppa till innehåll

Bokning av rum för programföreningar

För bokning av rum kontakta eventansvarig på Teams eller skicka ett mail till event@mdsu.se

Äskning

Här hittar du regler för äskning : Äskningspolicy

Maskotregler

Vad är det som gäller vid hantering av maskotar? Hitta alla svar här 

Access till förråden i G6

Här hittar du vad som gäller för access till förråden i G6.

Föreningar i Västerås

Lärarprogrammen i Västerås och språk- och kommunikationsprogrammet

ALF

Välkommen till programföreningen ALF i Västerås som från början stod för Alla Lärares Förening. Idag är vi en stor härlig mix av alla lärarprogram samt språk- och kommunikationsprogrammet i Västerås. Vi är en varm och familjär förening som älskar att umgås och hitta på roliga saker. Vi står för allas lika värde och vill att just du ska känna dig välkommen hos oss. Vi har en otroligt mysig styrelse och en hel hög med aktiva faddrar och generaler som tar hand om våra rookies. Som rookie i någon av dessa program kan du bli medlem hos oss genom att fylla i detta google-dokument (det kostar ingenting såklart) så kika in på våra kanaler och se vad vi hittar på just nu!
#ALFislife

Kontaktuppgifter
E-post: alfvasteras@gmail.com
   

Beteendevetenskapliga programmet i Västerås

Beware

Beware är programföreningen som består av alla studenter som pluggar det beteendevetenskapliga programmet på Mälardalens universitet i Västerås. Programmet är för dig som är intresserad av människor och hur vi fungerar i olika sociala sammanhang. I Beware vill vi genom gemenskap bilda en god sammanhållning för att göra studietiden så bra som möjligt. Genom att hjälpa varandra och ha kul under tiden skapar vi tillsammans en trygg miljö. Inom vår förening är det viktigt att vi bemöter varandra med respekt, öppenhet och förståelse oavsett vem man är. Vi ser till att alla är inkluderade så att ingen lämnas utanför. Beware Västerås kännetecknas av röda ovvar som vi bland annat bär under rookieperioden och andra evenemang. Vi har även en maskot vid namn Berit som ni kan se på bild nedanför som alltid ska behandlas med respekt.

Kontaktuppgifter
E-post: beware.styrelse.mdu@outlook.com
 

Datavetenskap och Nätverksteknik

DALOs Välkomstbrev till nya studenter HT-2024

DALO

DALO är programföreningen för följande: datavetenskapliga programmet, högskoleingenjörsprogrammet i nätverksteknik, datornätverk och datakommunikation, masterprogram inom inbyggda system och masterprogram inom programvaruteknik.

Kontaktuppgifter
E-post: styr@dalo.se
               

Högskoleingenjör i byggnadsteknik (Inaktiv, Se PPM)

FBI

Förenade Byggingenjörer (FBI) är linjeföreningen för blivande, nuvarande samt tidigare byggnadsingenjörer vid Mälardalens universitet i Västerås.

Kontaktuppgifter
E-post: ordforande@fbiare.se
        

Folkhälsovetenskapliga programmet

FOLKE

Folke är Folkhälsovetenskapliga programmets programförening som finns på Mälardalens universitet i Västerås. Från och med hösten 2020 så har universitetet beslutat om att göra om programmet med en inriktning som är livsstil och social hållbar utveckling. Denna utbildning är till för alla som är intresserad utav att skapa förutsättningar för andra människors hälsa och välmående.

Genom att börja studera på Folkhälsovetenskapliga programmet så får man även chansen att gå med i vår fantastiska programförening Folke. I början av dina startade studier får du då vara med under något som kallas för rookieperioden, där vi i föreningen har ordnat massvis med roliga evenemang, allt från fester till utmaningar. Vi är de gröna sköna människorna som går runt och sjunger om våran fantastiska och fina maskot Vramner hela dagarna, varför inte hänga med på en dans eller sång?
Du kommer få ett mejl utav våra faddrar vid antagning till utbildningen där du får alla information om rookieperioden.

Kontaktuppgifter
E-post: folke.mdh@gmail.com
 

Internationella marknadsföringsprogrammet

IMF

IMF, föreningen där det Internationella Marknadsföringsprogrammet ingår.

En förening som också känns som en liten familj. Vårt mål är att våra medlemmar ska känna en tillhörighet utanför studierna och komplettera dem med andra viktiga faktorer som hör studentlivet till. Till exempel nätverkande gentemot både företag och privatpersoner, aktiviteter utanför skolbänken (både sportsliga, underhållande och givande) och en gemenskap utöver det vanliga.

Kontaktuppgifter
E-post: info@imf-foreningen.se
        

Internationella studenter

IC

Kontaktuppgifter
E-post:

Robotikprogrammet och Teknisk matematik

LTD

LTD, eller Linjeföreningen för Tillämpad Datateknik, är programföreningen för dig som pluggar till Civilingenjör i Robotik eller Kandidatprogrammet i Teknisk Matematik. Vi kännetecknas bäst genom våra lila ovvar och vår starka och vackra sång. Under de första veckorna av dina studier får du vara med på något som kallas Rookieperioden där vi i föreningen anordnar massvis med roliga aktiviteter, sittningar och fester m.m. för att de nya eleverna ska lära känna varandra och äldre studenter. Så om du blivit antagen till något av dessa program så håll utkik i din mail efter en inbjudan för en sån här chans får man bara en gång i livet!

Och glöm inte bort…

  • LTD har alltid roligast!
  • LTD kommer alltid FÖRST eller SIST!
  • 3 LTD städar alltid!

Kontaktuppgifter
E-post: styrelse@ltd-mdu.com
     

Civilingenjörsprogrammet i Tillförlitliga System

M.A.C.H.

Hej och välkommen till M.A.C.H. Vi är en ganska liten förening men vi har jävligt kul ändå!

Kontaktuppgifter
E-post: mdhmach@gmail.com
   

Datorförening för studenter

MDF

Mälardalens Datorförening (MDF) är föreningen där du kan allmänt hänga, spela spel och träffa annat nördigt folk! Vi är även Mälardalens Studentkårs IT-avdelning.

Kontaktuppgifter
E-post: styr@mdfnet.se
 

Sportförening för studenter

MSS

Detta är en SAIF & RF-ansluten ideell fristående idrottsförening för studenter och anställda på Mälardalens Universitet i Västerås, samt andra idrottsintresserade i närområdet.

Kontaktuppgifter
E-post: kontakt.mss@hotmail.com

Analytical finance, ekonomprogrammet och international business management

Mälekon

Mälekon är en ideell programförening på Mälardalens universitet som förvaltar alla talanger som studerar Ekonomprogrammet, Analytical Finance eller International Business Management-programmet.

Föreningens mål är att öka sammanhållningen mellan ekonomstudenterna på skolan samt att underlätta studenternas situation under studietiden både vad gäller utbildning och det sociala livet i och utanför skolan.

Föreningen vill dessutom verka för att stärka de utexaminerade ekonomernas attraktionskraft både på arbetsmarknaden och i samhället i övrigt.

Kontaktuppgifter
E-post: ordforande@malekon.se
        

med skugga
Energisystem, Energiteknik, Tekniskt basår och Byggnadsteknik

PPM

PPM, eller Perpetuum Mobile som vi egentligen heter är kårföreningen för teknologer som studerar inom energiteknik, byggnadsteknik eller tekniskt basår på MDU i Västerås. Föreningen grundades 1983 och är den äldsta på universitetet.

Vi arbetar tillsammans med studentkåren, akademin och näringslivet för att du ska få en så bra studietid hos oss som möjligt. Bland annat arrangerar vi studiebevakning, företagskvällar, sittningar och fester under hela läsåret!

Nyantagen till ett av våra program? Kolla din mail och sms efter ett meddelande från styrelsen om mottagningen, och följ dess anvisningar för att ta del av all information om oss.

Kontaktuppgifter
E-post: ordforande@ppmare.com
   

Kammarmusikprogrammet

SMS-Slottets Musik Studenter

Kontaktuppgifter
E-post: student.momdu@gmail.com

STATO

STATO är programföreningen för statsvetarstudenter vid Mälardalens universitet och är en självständig studentförening med målet att representera och främja medlemmarnas akademiska och sociala intressen.

Kontaktuppgifter
E-post: stato.mdh@gmail.com
        

STRETCH

Stretch är fysioterapeutprogrammets programförening i Västerås. Det är en treårig utbildning med intag på både höst- och vårterminen. Under rookieperioden ser ni oss sprudlande glada i rosa overaller. Utöver alla härliga kurser som ingår i programmet har vi en styrelse som arrangerar egna kurser och föreläsningar med personer som är kunniga inom just det området. Vi i styrelsen anordnar även olika typer av evenemang, såsom fester och olika sporter. Ett medlemskap i vår förening håller hela studietiden och bidrar till förtur till kurser och reducerade priser till evenemang.

Kontaktuppgifter
E-post: stretch_mdh@hotmail.com
    

Sjuksköterske- och barnmorskeprogrammet i Västerås

VIPS

VIPS är programföreningen för sjuksköterskestudenter vid Mälardalens universitet i Västerås, utöver grundutbildningen till sjuksköterska representerar/agerar vi även kontaktväg för studenter som läser en vidareutbildning kopplat till sjuksköterskeutbildningen.

VIPS styrelse samverkar med Studentkåren, akademin och våra medlemmar samt Branschen för att bedriva en studiefrämjande miljö, där utbildningens kvalitet och utformning ofta diskuteras. VIPS anordnar även sociala evenemang för att främja studentliv och kamratskap samt medverkar i Rookieperioder för att nya studenter ska få en så bra start som möjligt på sin utbildning.

Kontaktuppgifter
E-post: vipsvasteras@gmail.com