Hoppa till innehåll
Jobba på studentkåren? Studentkåren är studenternas organisation vilket gör ditt engagemang ovärderligt för oss. Du får en bra erfarenhet, en stor portion skoj och gemenskap med andra engagerade studenter. Det finns flera sätt att engagera sig på och vi är alltid öppna för nya idéer.

Områdesansvarig på Mälardalens Studentkår

Ansökan stänger 21 April

Arbetsuppgifter
Som områdesansvarig på studentkåren har du ansvar över ditt område och utför arbetet som beslutats av kårfullmäktige och kårstyrelsen.

Förmåner
Som områdesansvarig får du ett arvode som betalas ut varje månad. Det ingår också friskvårdsbidrag och du behåller även din rätt till din studentbostad under tiden du arbetar på studentkåren. Du får även med dig ett ökat kontaktnät, nya erfarenheter samt möjlighet till referenser för ditt CV.

Poster

Vice ordförande
Utbildningsansvarig
Studiemiljöansvarig
Näringslivsansvarig
Kommunikatör
Eventansvarig
Arbetsgruppens gemensamma mål

Tidsperiod
Du är områdesansvarig och arbetar heltid under ett verksamhetsår (Ordförande och vice ordförande arbetar tre år), från juli till juni. Du har också en två veckors överlämning innan du går på ditt uppdrag.

Det är meriterande om du har studerat på Mälardalens universitet.

För att söka
Skicka ditt CV och personliga brev till valnamnden@mdsu.se senast 21 april. Du behöver inte söka en specifik roll utan det kan diskuteras med valnämnden vid intervju vilken roll som skulle passa dig.




Kårfullmäktige är Mälardalens Studentkårs högsta beslutande organ.

Arbetsuppgifter
Fullmäktige beslutar om studentkårens övergripande verksamhet t.ex. verksamhetsplan och budget. Utöver det väljer de vilka som ska sitta i kårstyrelsen och valnämnden. Det hålls två Kårfullmäktigesammanträden per år där beslut om organisationen fattas tillsammans med medlemmar. Som talman sitter du också med vid styrelsemöten en gång i månaden. Vice talman och sekreterare är välkomna att närvara vid styrelsemöten och är inhoppare när talmannen inte kan närvara. Kårfullmäktige ser också till att kårstyrelsen följer organisationens styrdokument.

Förmåner
Uppdraget är ideellt och du som sitter i presidiet är berättigad ett entrékort till studentkårens nattklubbsverksamhet. Du får även med dig ett ökat kontaktnät, nya erfarenheter samt möjlighet till referenser för ditt CV.

Poster
Det finns tre poster i kårfullmäktiges presidium att söka; sekreterare, vice talman och talman.

Tidsperiod
Du sitter som ledamot under ett verksamhetsår, från juli till juni.

Krav
För att vara med i Kårfullmäktige ska du vara ordinarie medlem i studentkåren.

För att söka
Sök till kårfullmäktige genom att mejla valnamnden@mdsu.se. I mejlet berättar du vilket program du studerar samt motiverar varför du söker och hur du kan bidra till organisationen. Skriv också lite om dig själv.

Påverka kårfullmäktige

Alla medlemmar kan också skicka in motioner (förslag) till kårfullmäktige. Dessa måste skickas till talman senast 21 dagar före sammanträdet. Samtliga medlemmar har även rätt att närvara vid kårfullmäktiges sammanträden med yttrande- och yrkanderätt.

Använd gärna formuläret här om du vill skriva en motion.

Kårstyrelsen är Mälardalens Studentkårs verkställande organ.

 Arbetsuppgifter
Styrelsen ser till att beslut som tagits under kårfullmäktigesammanträden genomförs och de väljer ut lämpliga kandidater för arvoderade uppdrag på studentkåren. Styrelsen sammanträder en gång varje månad. Det finns också möjlighet att sitta med i disciplinnämden, studerandeskyddsombud och fakultetsnämnden. Man får då betalt i arvode på 130kr/h för det arbetet, precis som en studentrepresentant.

 Förmåner
Uppdraget är ideellt men berättigar dig ett entrékort till studentkårens nattklubbsverksamhet. Du får även med dig ett ökat kontaktnät, nya erfarenheter samt möjlighet till referenser för ditt CV.

Poster
Det finns fem lediga poster som ledamot (studentrepresentant) i kårstyrelsen som ska tillsättas.

Tidsperiod
Du sitter som ledamot under ett verksamhetsår, från juli till juni.

Krav
För att vara med i styrelsen behöver du vara medlem i studentkåren.

För att söka
Sök till kårstyrelsen genom att mejla valnamnden@mdsu.se. I mejlet berättar du vilket program du studerar samt motiverar varför du söker och hur du kan bidra till kårstyrelsen. Skriv också lite om dig själv.

Valnämnden ansvarar för rekrytering till Mälardalens Studentkår

Arbetsuppgifter
Som ledamot i valnämnden har du i uppgift att ta emot alla ansökningar för kårfullmäktige, kårstyrelse, ny valnämnd och områdesansvariga. Valnämnden genomför intervjuer med kandidaterna till alla poster och arvoderade tjänster för att sedan lämna en rekommendation till beslutande organ.

Förmåner
Uppdraget är ideellt och som ledamot i valnämnden får du erfarenheter som senare kan tillämpas inom rekrytering och marknadsföring. Du får även med dig ett ökat kontaktnät, nya erfarenheter samt möjlighet till referenser för ditt CV.

Poster
Du kan ansöka om att vara ledamot i valnämnden.

Tidsperiod
Mandatperioden sträcker sig från första januari till sista december.
Arbetet utförs främst under våren när det är dags för att tillsätta styrelse, fullmäktige och arvoderade anställda, men det förekommer även att det uppstår vakanta poster under året och då är det valnämndens uppgift att ta fram kandidater till dessa.

Krav
Du behöver vara medlem i studentkåren för att sitta i valnämnden.

För att söka
Skicka ditt CV och personliga brev till valnamnden@mdsu.se.  Intervjuer kommer att ske löpande.

Påverka utbildningskvalitén på universitetet

Arbetsuppgifter
Som studentrepresentant sitter du med i råd och nämnder där beslut om din utbildning tas. Du för då studenternas talan i det som det beslutas om och har möjlighet att påverka förbättringsarbetet för ditt program, samtidigt som du får en större insikt i din egen utbildning.

Förmåner
Som studentrepresentant arvoderas du 120 kronor per timme om du är medlem i Studentkåren. Du får även med dig nya erfarenheter samt möjlighet till meriter för ditt CV.

Poster
Studentrepresentant

Tidsperiod
Du kan vara studentrepresentant så länge du vill. Du blir tillfrågad varje termin om du vill fortsätta.

Krav
Vara student på Mälardalens universitet.

För att söka
För att bli studentrepresentant fyller du i detta formulär: Intresseanmälan, sedan kontaktar studentinflytandeansvarige dig.

Bli en del av projektgruppen inför Högvarv !

Högvarv i samarbete med Examens- och Examensarbetesdagar vid MDU är studentkårens årliga Arbetsmarknadsmässa, som syftar till att föra samman studenter med arbetsgivare. Det erbjuder jobb, examensarbeten, traineeprogram och praktikplatser från nästan hundra företag.

För att kunna genomföra Högvarv är vi beroende av engagerade studenter och alumner.

Mässan äger rum i oktober och februari.

Engagera dig och bli en del av Högvarv Job Fair Project Group!

Projektgrupp

Är du intresserad av projektplanering, att arbeta i team och få praktisk erfarenhet? Gå med i vårt team av volontärer och var med och arrangera den kommande Högvarv-mässan på MDU!

För att kunna genomföra Högvarv är vi beroende av engagerade studenter och alumner. Projektgruppen ansvarar för planering och värdskap för Högvarv i samarbete med MDU Exjobbsdagar, där studenterna får chansen att nätverka med olika företag och utforska karriärmöjligheter.

Vi är ett mångsidigt team som är engagerade i att göra detta evenemang framgångsrikt och förbättra universitetsupplevelsen för alla.

Vilka tjänster kan man söka?

  • Logistikansvarig

Koordinera logistikdelen av Högvarv såsom: godshantering, placeringar och monteruppsättningar.

  • Marknadsföringsassistent

Hjälp till att utveckla marknadsföringsstrategier för att marknadsföra Högvarv för studenter och företag genom att skapa engagerande reklammaterial inklusive affischer och innehåll i sociala medier.

Samarbeta med MDUs marknadsavdelning för att maximera räckvidden.

  • Ansvarig för företagsvärdar

Rekrytera och organisera utbildningar för företagsvärdar.

Para ihop företagsvärdar med företag baserat på studieområde/intresse.

Förbered ett schema på dagen för företagsvärdarnas ansvar, inklusive tilldelade frukost- och lunchtider.

Hantera och fördela uppgifter för företagsvärdar.

  • Administrations-assistent

Ge administrativt stöd till projektledaren och andra teammedlemmar, inklusive schemaläggning av möten, hantering av e-postmeddelanden och underhåll av dokument.

  •  Studentengagemangsansvarig

Utveckla strategier för att öka studenternas deltagande och engagemang i karriärmässan.

Samla in feedback från studenterna

  • Projektassistent (flexibel support)

Ge stöd och hjälp till övriga i projektgruppen vid behov.

Fungera som en flexibel resurs för att fylla luckor i bemanningen eller ta itu med oväntade utmaningar.

Assistera med uppgifter relaterade till logistik, marknadsföring, företagsvärdar, administration och studentengagemang.

 

Varför ska du ansöka till projektgruppen?

Få praktisk erfarenhet av evenemangsplanering, marknadsföring och projektledning.
Utöka ditt nätverk och bygg relationer med arbetsgivare, alumner och medstudenter.
Förbättra ditt CV med värdefull erfarenhet samtidigt som du har roligt och gör skillnad.

Så här engagerar du dig:

Skicka ett e-postmeddelande till Näringslivsansvarig för att boka en intervju.

Mälardalens Studentkår kommunicerar på bred front och i många olika kanaler. Har du en känsla för text och ett öga för form?

Studentkåren kan erbjuda uppdrag inom text och design för dig som vill utöka din portfolio med skarpa arbetsprover, både för webb och tryck. Dina alster kommer att publiceras och tryckas i stora upplagor. Är du intresserad av att bidra, hör gärna av dig till studentkåren på kommunikator@mdsu.se.

Lediga uppdrag

Områdesansvariga:
Vice ordförande
Utbildningsansvarig
Studiemiljöansvarig
Näringslivsansvarig
Kommunikatör
Eventansvarig

Styrelse:
Ledamot

Kårfullmäktige:
Talman
Vice talman
Sekreterare