Studentliv Västerås

Öppettider Kårhuset G6
Gustavsborgsgatan 6, Västerås

Café (Glada Gåsen): Måndag – Fredag: 9.00 – 16.00
Pub: Onsdagar och Fredagar: 17.00 – sent
Klubb: Kolla i Orbi-appen!

Kårhuset G6

Kårhuset G6 finns i Västerås och är det röda huset på campus. I Kårhuset G6 finns studentkårens kontor och restaurangverksamhet. Restaurangen drivs av studenter, för studenter. Kårhuset G6 har en pub och en nattklubb med studentvänliga priser samt rabatter för dig som medlem i studentkåren – 25% på allt (förutom alkohol)!

Kårhuset G6s nattklubb är en av Västerås största och slår upp sina portar på utvalda fredagar och lördagar. Under festkvällarna fylls lokalerna av dans och festsugna studenter. Festerna har varierande teman med väl utvalda DJs på plats. Vill du ta det lite lugnare så finns puben i anslutning.

Föreningar brukar även hålla sittningar där och anordna LF-pubar. En LF-pub är en pub där föreningen får bestämma tema och hålla i aktiviteter under kvällen. Ibland erbjuder Kårhuset G6 specialmat, dryck och annat som hör till temat.

Du hittar alla kårhusets event i appen Orbi.

Pub G6

Pub G6 är studentkårens kvällsverksamhet. På Pub G6 anordnas det pubkvällar på onsdagar och fredagar varje vecka. Här kan du slå dig ner efter en hård dags plugg med dina kurskamrater, dricka en billig öl och käka en redig hamburgare. Billigt för alla – billigare för medlemmar!

Klubb G6

Klubb G6 är studentkårens andra kvällsverksamhet. Under rookieperioden och ungefär en gång i månaden slår vi till med storfest. Det innebär nattklubb med dansgolv som ofta har roliga teman. Innan klubben kan linjeföreningar hålla sittningar för studenterna som sedan avslutas med en fullsatt klubb till sent på natten.
kårhuset västerås

Engagera dig

Det finns flera olika uppdrag som man som student kan söka till i kårhusets verksamhet.  De olika uppdragen belönas på olika sätt; vissa är arvoderade, vissa är helt ideella och andra ger särskilda förmåner. Några av posterna belönas exempelvis med ett så kallat VIP-kort. Detta ger innehavaren bland annat rabatt på allt denne köper på kårhuset och fri entré vid nattklubb.

Läs mer om posterna här på sidan och ansök nu!

Pubansvarig

Pubansvarig är ansvarig för att kårhuset hålls öppet under kvällstid. De finns på plats under kvällar, beställer mat inför öppetdagar mm. De ser även till att det finns kårare för alla kvällar och att kårarna trivs när de engagerar sig inom kårhuset.

Som pubansvarig får man många nya erfarenheter, inte bara hur man driver en pub och nattklubb, utan även ledarskap och kommunikation.

Under tiden en engagerar sig som pubansvarig får en ett temporärt VIP-kort.

Skicka din ansökan till restaurang@mdsu.se

Pub-biträden

Pub-biträden arbetar kvällstid i puben. Tjänsten är arvoderad per timme, vilket gör det till ett utmärkt extrajobb då det är flexibelt att kombinera med studier. Utöver arvode belönas du med ett temporärt VIP-kort under tiden om du arbetar ett visst antal pass per månad.

Ansökan skickas till pub@mdsu.se

Kårare

Personer som engagerar sig ideellt kvällstid på Kårhuset kallas kårare. De arbetar kvällstid under kårhusets pubkvällar och/eller nattklubbar. Som kårare hjälper du till i allt från köket, baren, garderob till städning. När en arbetar ideellt får en fri mat och alkoholfri dryck under passet och får rabattkuponger till kårhuset som tack för ditt engagemang!

Kårarna kan välja helt fritt vilka kvällar de vill och kan jobba, och skriver upp sig för en kväll i taget. Att kåra är ett väldigt bra sätt att lära känna nya personer och få arbetslivserfarenhet.

Ansökan skickas till pub@mdsu.se.

Kårföreningar

En linjeförening eller en studentförening kan välja att ansöka om att bli en kårförening. Det innebär att föreningen ingår ett avtal med studentkåren som utgör grunden för ett gott samarbete mellan båda parterna. Du kan läsa mer om vad det innebär att vara en kårförening här.

För att ansöka om att bli kårförening skickar du ett mejl till oss på info@mdsu.se. Ansökan måste innehålla era stadgar, syfte, värdegrund och senaste årsmötesprotokoll.

Linjeföreningar i Västerås

Klicka på bilderna för att komma till varje förenings sida för kontaktinformation och annan viktig information.

ALF

Lärarprogrammen, språk- och kommunikations-
programmet

BEWARE

Beteendevetenskapliga
programmet

DALO

Datavetenskapliga programmet, högskoleingenjörs-
programmet i nätverksteknik, datornätverk och datakommunikation

FOLKE

Folkhälsoprogrammet

FBI

Högskoleingenjörs-
programmet i byggnadsteknik

LTD

Teknisk matematik och civilingenjörsprogrammet i robotik

IMF

Internationella marknadsförings-
programmet

M.A.C.H.

Civilingenjörsprogrammet i tillförlitliga flyg- och rymdsystem

MÄLEKON

Analytical finance, ekonomprogrammet och international business management

PPM

Civilingenjörsprogrammet i energisystem, energiingenjörsprogrammet och tekniskt basår

Slottets studenter

Kammarmusik-
programmet

STRETCH

Fysioterapeut-
programmet

STATO

Statsvetarprogrammet

VIPS

Sjuksköterske-
programmet och barnmorskeprogrammet

Studentföreningar i Västerås